Hoe kom ik hoger in Google in regio Stadskanaal?

Online Marketing en nog specifieker zoekmachine vindbaarheid of optimalisatie (SEO) kun je ook heel lokaal maken. Voor MKB bedrijven is dat Stadskanaal en iets verderop in Emmen heel interessant. Wij helpen bijvoorbeeld graag ondernemers in de regio Stadskanaal omdat wij in dit gebied zeer actief zijn. Ons kantoor is gevestigd in Ter Apel en onze klanten zitten veelal in de Kanaalstreek.

Een voorbeeld van lokale marketing:  Bedrijf Lyne-All heeft een vestiging in Emmen en Veendam. De zaken gaat prima, maar internetverkoop door concurrenten online zorgt wel voor een stagnatie in de groei. Eigenlijk moet de omzet wat hoger elke maand om de doelstellingen te blijven behalen. Je kunt gaan investeren in een (betere) webwinkel, maar kunt ook lokaal een of regionaal meer voet aan de grond krijgen. We gaan ervoor zorgen dat je bijvoorbeeld ook meer klanten uit de regio Stadskanaal kunt verwachten in de winkel of showroom. Het is de bedoeling dat jouw specifieke doelgroep in Stadskanaal, Musselkanaal, Nieuw-Buinen of Vlagtwedde ook gewoon ineens in de winkel staat. We kruipen in de huid van jouw doelgroep om te kijken wanneer en hoe we die klanten zover kunnen krijgen. Een onderdeel daarvan is lokale marketing. 

Beter vindbaar worden in de regio Stadskanaal

Volgens Google hebben 20% van alle zoekopdrachten betrekking op een locatie. Het belang van een goede lokale zoekmachine-strategie kunnen we niet onderschatten. Lokaal zoeken wordt steeds belangrijker. Dit wordt nog meer bevestigd wanneer we er rekening mee gaan houden dat mobiele zoekopdrachten een nog grotere sprong gaan nemen.

Momenteel hebben 40 tot 50% van de mobiele zoekopdrachten betrekking op een locatie. Eigenlijk is de reden dat je op deze pagina terecht gekomen bent ook een voorbeeld van lokale online marketing en in dit geval regio Emmen! Dit lijkt heel eenvoudig, maar er komt meer bij kijken dan een leuke pagina met tekst aanmaken.

Online marketing resultaat verhogen in regio Stadskanaal

Lokaal adverteren is uiteraard een mogelijkheid. Dit kan bijvoorbeeld via Google Ads wat we zoekmachine adverteren (SEA) noemen. We adviseren om wel eerst de basis te verbeteren. Eerst de website via conversie optimalisatie (CRO)  zodat elk bezoek veel meer rendement oplevert bijvoorbeeld klanten. Wat bijna hand in hand gaat is zoekmachine optimalisatie (SEO). Met SEO verbeteren we eerst structuur en opbouw van de website, teksten, creëren nieuwe pagina’s en zorgen we dat ook externe factoren invloed krijgen op de gratis resultaten in Google en Bing.

SEO, SEA of CRO? We leggen je het graag uit

We adviseren je bij een betere vindbaarheid in de regio Stadskanaal alle drie de invalshoeken serieus te nemen en de juiste volgorde te hanteren. Daarvoor hebben we de Online Marketing Mix voor gelanceerd. Wil je hierover meer informatie dan kun je altijd een vrijblijvende afspraak met ons inplannen. We zitten immers om de hoek en werken voor meer bedrijven in deze regio.

Sluit Menu